m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (2024)

On-line bankarstvo daje vam kontrolu nad vašim financijama. Plaćajte račune, ugovorite gotovinski kredit ili kreditnu karticu, promijenite ili ugovorite paket proizvoda te zakažite sastanak.

ŽELIM UGOVORITI

  • Funkcionalnosti
  • Kako do m-Zabe
  • Preuzmite aplikaciju
  • Trebate pomoć?

3 mjeseca
bez naknade!*

m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (1) m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (2) m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (3)


NOVO: Provjerite u samo nekoliko koraka svoje kreditne mogućnosti!

  • Razmišljate o ugovaranju kredita, no prije ugovaranja zanima vas jeste li kreditno sposobni za željeni iznos?
  • Odaberite u m-zabi Proizvodi>Moje kreditne mogućnosti i saznajte informativni izračun vašeg gotovinskog ili stambenog kredita!

m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (4)

Do gotovinskog kredita* u samo nekoliko koraka, sada i putem videosastanka.

  • Ugovorite kredit do 15.000 EUR bez odlaska u poslovnicu.
  • Pokrenite proces ugovaranja kredita do 40.000 EUR.
  • S fiksnom kamatnom stopom za cijeli rok otplate gotovinskog kredita.

*Reprezentativni primjer: Uz fiksnu kamatnu stopu od 6,09 % godišnje, rok otplate 84 mjeseca, otplata u anuitetima s uključenom naknadom za vođenje tekućeg računa u eurima za jedan mjesec i uz životno osiguranje otplate kredita (CPI), bez naknade za obradu kredita efektivna kamatna stopa (EKS) za kredit od 10.000 EUR iznosi 7,64 %. Mjesečni anuitet iznosi 146,53 EUR, a ukupni je iznos koji klijent treba platiti 12.779,57 EUR. Kamatna stopa odnosi se na rokove otplate iznad 60 mjeseci.

Ugovorite kreditnu karticu i trošak naknadno podijelite na rate!

  • Putem m-zabe ugovorite Mastercard Standardnu, Platinum ili go!card*.
  • Za korisnike Mastercard kreditnih kartica iskoristite naknadnu podjelu jednokratnih transakcija na rate uz naknadu**.

Napomena: Proces ugovaranja kartica u m-zabi omogućen je za klijente koji imaju primanja u Zabi i uredan poslovni odnos. Klijenti koji trebaju dokazivati primanja ili imaju status zaposlenja zbog kojeg nije moguće provesti proces u m-zabi bit će preusmjereni u poslovnicu.

* Reprezentativni primjer: Uz fiksnu kamatnu stopu od 6,95 % godišnje, ugovoreni način otplate na 36 rata te bez naknade za obradu kredita efektivna kamatna stopa za odobreni iznos revolving kredita od 700 eura iznosi 7,19 %. Mjesečna rata iznosi od 19,55 do 23,58 EUR, a ukupni iznos koji ćete platiti 775,16 EUR.

** Transakcije koje je moguće naknadno podijeliti posebno su označene u m-zabi, i to za transakcije u iznosima od 26 eura do maksimalno 535 eura uz naknadu od 1,32 eura po rati.

Nove funkcionalnosti u m-zabi!

  • Od sada m-zabom brzo i sigurno možete slati novac u inozemstvo.
  • U m-redomatu preuzmite listić za red u poslovnici i dulje čekanje postaje stvar prošlosti.
  • Omogućili smo prijavu u m-token otiskom prsta ili skenom lica.

m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (5)

Plaćajte račune, prebacujte novac i kupujte bonove!

  • m-foto plati – Slikajte i platite račune u samo nekoliko koraka.
  • IziPay – Šaljite i primajte novac odabirom kontakta u svojem telefonskom imeniku.
  • Kupite bonove telekom operatora i PlayStation bonove ili nadoplatite ENC uređaj Hrvatskih autocesta.

SIGURNO KORIŠTENJE M-ZABOM

POGLEDAJTE CJELOVIT POPIS USLUGA M-ZABA

* Klijenti koji prvi put ugovaraju m-zabu ili nisu imali ugovorenu m-zabu u posljednjih 12 mjeseci izuzimaju se od naplate naknade za ugovaranje/aktivaciju i korištenje m-zabe tijekom prvih 3 mjeseca korištenja. Slabovidne i slijepe osobe ne plaćaju naknadu za ugovaranje/aktivaciju i korištenje m-zabe.

Kako do m-zabe?

1

Ugovaranje

m-zabu možete ugovoriti u poslovnici Banke.

Ugovorite sastanak

2

Instaliranje

Preuzmite m-zaba aplikaciju putem Google Playa, App Storea ili App Galleryja:

3

Aktiviranje

Nakon preuzimanja aplikacije aktivirajte je unosom identifikacijskog i aktivacijskog ključa, nakon čega ćete sami odrediti PIN za daljnje korištenje m-bankarstvom i m-tokenom.

U procesu aktivacije pomoći će vam naš video.

Uputa za korištenje

Za korištenje m-zabom potreban vam je mobilni uređaj s pristupom internetu, dovoljno raspoložive memorije za pohranu aplikacije i određeni operativni sustav:

  • iOS uz minimalni preduvjet verzija 12.0., a preporučeno 15.0 ili novija
  • Android uz minimalni preduvjet verzija 7.0, a preporučeno 12.0 ili novija

m-zaba ne može raditi na verzijama operativnih sustava nižima od minimalnih, a puna funkcionalnost m-zabe na verzijama nižima od preporučenih ovisi o specifičnim postavkama proizvođača pojedinih modela mobilnih uređaja.

m-zaba je dostupna na svim mobilnim mrežama i s bilo kojeg mjesta na kojemu možete uspostaviti komunikaciju svojim mobilnim uređajem.

Potrebno je:

  • ugovoriti uslugu
  • instalirati aplikaciju m-zaba na mobilni uređaj
  • aktivirati aplikaciju.

Od pomoći vam može bitii video.

Uslugu možete ugovoriti u poslovnici.

Provjerite jesu li na vašemu mobilnom uređaju uključeni mobilni podaci.

Ovisno o tome kojim se mobilnim uređajem koristite, otvorite trgovinu aplikacijama Apple Store, Google Play Store ili App Gallery. Odabirom ikone povećala upišite naziv aplikacije „m-zaba“. Kad se tražena aplikacija pojavi, u rezultatu pretrage najprije ju odaberite i kliknite na „Instaliraj“;

Nakon preuzimanja aplikacijuaktivirajte je unosom identifikacijskog i aktivacijskog ključa.
Nakon unosa identifikacijskog i aktivacijskog ključa potrebno je unijeti i potvrditi PIN kojim ćete se služiti u radu s m-zabom.

PIN kreirate sami i treba biti poznat samo vama te preporučamo da čuvate njegovu tajnost.

U slučaju da ste izbrisali m-zabu s mobilnog uređaja, promijenili mobilni uređaj ili zaključali aplikaciju potrebni su vam novi identifikacijski i aktivacijski ključevi. Zatražite ih putem 01 3789 785 ili u poslovnici.

U slučaju da se želite koristiti već aktiviranom m-zabom na mobilnom uređaju na kojem se dosad njome niste koristili, potrebno je provesti sljedeće korake:

  • Pripremite mobilni uređaj na kojem se trenutno koristite m-zabom te novi na koji ste već instalirali aplikaciju.
  • Prijavite se u aplikaciju na starom uređaju i birajte izbornik Više te zatim opciju Postavke.
  • Odaberite opciju Preseli m-zabu na novi uređaj.
  • Pratite korake na ekranu na kraju kojih će se prikazati QR kod.
  • Pokrenite m-zaba aplikaciju na novom mobilnom uređaju na koji želite preseliti aplikaciju.
  • Skenirajte QR kod kamerom na novom uređaju.
  • Unesite i potvrdite PIN kojim ćete se koristiti za prijavu u m-zabu na novom uređaju.
  • Nakon poruke o uspješnoj aktivaciji, vaša m-zaba aktivirana je na novom i deaktivirana na starom mobilnom uređaju.

Pogledajte video

Zahvaljujući primijenjenim tehnološkim rješenjima, vaši troškovi podatkovnog prometa pri radu s m-zabom svedeni su na najmanju moguću mjeru. Internet se naplaćuje prema količini prenesenih podataka (podatkovni promet), a pri korištenju m-zabom prenose se minimalne količine podataka. Cijena podatkovnog prometa ovisi o vašemu mobilnom operateru. Također, većina mobilnih operatera nudi posebne opcije u sklopu kojih je cijena podatkovnog prometa niža od standardne, a čije uključenje preporučujemo ponajprije za potrebe preuzimanja aplikacije, kada se i ostvaruje najveći podatkovni promet.

To je opcija mobilnog plaćanja kojom seračuni mogu plaćati još jednostavnije, brže i praktičnije uz pomoć kamere telefona. Pokretanjem usluge m-foto plati i odabirom računa za plaćanje automatski se uključuje kamera mobilnog uređaja kojom je potrebno skenirati 2D kôd, QR kôd ili podatke s uplatnice (kada nema 2D i QR kôda), nakon čega se automatski popunjava nalog za plaćanje.

Takoštedite vrijeme jer nije potrebno ručno upisivati podatke s uplatnice.

Kako plaćati putem m-foto plati pogledajte u videu.

Usluge u m-zabi m-foto plati i Sken u tren omogućuju brže i jednostavnije plaćanje. Obje se usluge temelje na skeniranju podataka kamerom mobilnog uređaja.
Usluga m-foto plati omogućuje plaćanje uplatnica skeniranjem 2Dkôd, QR koda ili same uplatnice (talona) ako nema otisnut 2D kôd, nakon čega se u m-zabu prenose svi podaci potrebni za plaćanje. Uz m-foto plati potrebno je tek nekoliko sekundi da bi se platio račun za režije.
Usluga Sken u tren omogućuje plaćanje skeniranjem dokumenata koji nisu u formi uplatnice (npr. razne fakture). Umjesto prepisivanja IBAN-a, iznosa, poziva na broj odobrenja i sl. dovoljno je svaki pojedini podatak skenirati kamerom mobilnog uređaja, nakon čega se podaci prenose u m-zabu.

Stariji mobilni uređaji s Android operativnim sustavom ne podupiru uslugu m-foto plati jer ne ispunjavaju minimalni uvjet za rad te usluge. Da bi usluga radila na vašem mobilnom uređaju, on mora imati:

  • kameru s autofokusom
  • video preview rezoluciju kamere: 480 x 480.

To je funkcionalnost m-bankarstva kojom se prijenos novca između vas i ostalih korisnika m-zabom odsad može obavljati još jednostavnije. Osobi od koje očekujete uplatu (koja se također koristi m-zabom) pošaljite IBAN u obliku 2D barkôda (e-mailom, Viberom, društvenim mrežama…) ili joj ga pokažite na zaslonu mobitela. Primljeni kôd treba učitati uslugom m-foto plati u svojoj m-zabi i unijeti dogovoreni iznos a novac je odmah nakon uplate vidljiv na vašem računu.

Prikaži još pitanja

Svi podaci koji se razmjenjuju između m-zabe i Banke zaštićeni su kriptiranom vezom, a za pristup je potreban PIN. Podaci o PIN-u i o poslovnom odnosu ne pohranjuju se u mobilni uređaj. Aktivacijom m-bankarstva u mobilni uređaj instalira se softverski token koji jamči sigurnost korištenja uslugom.

Unos PIN-a zaštićen je od neovlaštenog snimanja tipkovnicom s nasumičnim prikazom brojeva za unos PIN-a. Banka nema pristup vašem PIN-u, ne sprema ga i nikada ga od vas neće tražiti.Također Banka vas nikad neće tražiti unos PIN-a više od jednom.PIN treba biti poznat samo vama.

Nakon višestrukog uzastopnog unosa pogrešnog PIN-a m-zaba se automatski zaključava. Također, nakon tri minute nekorištenja, m-zaba će se automatski odjaviti.

Za promjenu PIN-a potrebno je prijaviti se u m-zabu, u glavnom izborniku na dnu ekrana odabrati Više, potom Postavke te Sigurnost.

Nakon tri minute neaktivnosti m-zaba se automatski gasi te je za ponovni ulazak u aplikaciju nužno unijeti PIN. Navedeno vrijeme aktivnosti m-zabe omogućuje istodobno obavljanje više radnji, primjerice kopiranje broja računa primatelja iz aplikacije e-pošte u obrazac naloga i dr.
Ako želite biti sigurni da aplikacija nije aktivna, odaberite „Odjava” ili odmah po izlazu iz pregleda aplikacija uključenih u pozadini uklonite m-zabu. Aplikacija se odmah zaključava i za ponovni je ulazak potrebno unijeti PIN.

Gubitak ili krađu mobilnog uređaja kojim pristupate m-zabi prijavite Banci pozivom na broj 01/3789 888.

PIN za pristup m-bankarstvu i m-tokenu treba biti poznat samo vama, stoga u slučaju krađe ili gubitka mobilnog uređaja ne može doći do zloupotrebe.

  • m-zaba za sve nove korisnike besplatno prva 3 mjeseca
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje 1,33 eur /mjesečno
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za vlasnike i dodatne korisnike Elastične, Dinamične, Obitelj plus, Student, Premium i Senior Lepeze mogućnosti bez naknade
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za vlasnike paketa usluga Start, Smart i Superior bez naknade
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za vlasnike Modernog i Aktivnog Platnog asistenta bez naknade
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za korisnike Cool računa za mlade (ako je zakonski zastupnik po Cool računu korisnik Lepeze mogućnosti) i za korisnike Paketa za mlade bez naknade
  • Plaćanje na račune fizičkih osoba koje imaju račun u Zagrebačkoj banci bez naknade
  • Plaćanje na račune pravnih osoba koje imaju račun u Zagrebačkoj banci 0,17 eur po nalogu
  • Plaćanje na račune fizičkih i pravnih osoba koje imaju račun u drugoj banci 0,30 eur po nalogu

Informacije

  • Uputa za ugovaranje i instaliranje m-zabe pdf0.13MB
  • m-zaba letak pdf2.67MB
  • On-line bankarstvo putem mobilne aplikacije (m-zaba) - uputa za korištenje pdf5.65MB
  • Opće informacije o usluzi on-line bankarstvo (m-zaba) pdf0.11MB
  • Sigurno korištenje m-zabom za građane pdf0.09MB

Opći uvjeti

  • Uvjeti za korištenje funkcionalnosti IziPay Zagrebačke banke d.d. pdf0.13MB
  • Uvjeti korištenja registra primatelja Zagrebačke banke d.d. pdf0.11MB
  • Opći uvjeti poslovanja Zagrebačke banke d.d. za korištenje direktnih kanala od strane potrošača - primjena od 15.02.2024. pdf0.26MB
m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5432

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.