GoodNotes versus Notability: wat is beter? (2024)

Van alle apps voor het maken van digitale notities zijn er twee namen die opvallen: GoodNotes en Notability. Laten we ons verdiepen in de vergelijking tussen GoodNotes en Notability, de overeenkomsten en verschillen tussen de twee verkennen en ontdekken welke app voor het maken van notities beter voor u is.

Gelanceerd in 2011,GoedeOpmerkingen, een geesteskind van Time Base Technology, brengt zichzelf op de markt als een AI-notitie-app ‘geliefd bij miljoenen’. Aan de andere kant,Notabele, gemaakt in 2010 door Ginger Labs, claimt met trots de titel van de "best verkochte betaalde notitie-app in de App Store", die vooral op studenten is gericht.

GoodNotes versus opmerkelijkheid: eerste indrukken

Voor iOS-gebruikers die door het Apple-ecosysteem navigeren, zijn GoodNotes en Notability beide bekende namen als het gaat om het maken van digitale aantekeningen. Hoewel we ons in dit artikel zullen concentreren op wat deze twee apps anders maakt, hebben ze ook veel gemeen, waaronder functies zoals pdf-annotatie, audio-opname en talloze sjablonen voor het maken van notities.

GoodNotes schittert met de nieuwste versie, GoodNotes 6. Deze versie verfijnt handschrift, rijke opmaak, iCloud-synchronisatie en introduceert platformonafhankelijke functionaliteit – het is nu ook beschikbaar voor Android-gebruikers. Optical Character Recognition (OCR) is een nieuwe, indrukwekkende functie die handgeschreven notities in 17 talen naar tekst vertaalt. Andere unieke functies zoals Flash Cards en verwisselbare sjablonen dragen bij aan de aantrekkingskracht ervan.

Notability, uitsluitend op maat gemaakt voor iPad- en Mac-gebruikers, vereenvoudigt het maken en bewerken van notities met diverse invoermethoden. Het biedt naadloos plaats aan afbeeldingen, PDF's, webclips en audio-opnamen. Robuuste markeringstools en een opmerkelijke audio-opnamefunctie vergroten de bruikbaarheid ervan. De Notability-galerij biedt door gebruikers gemaakte sjablonen en goed uitgevoerde handschriftherkenning.

Beide apps lijken goede keuzes voordigitale notities maken. Maar aan welke moet u uw voorkeur geven? Dat zoeken we uit.

Functies en hulpmiddelen

Laten we eens kijken naar de belangrijkste schrijffuncties die beide notitie-apps hun gebruikers bieden.

GoodNotes-functies:

  • Ondersteuning voor AI-schrijven: Geautomatiseerde spellingcontroles en woordprompts verbeteren het schrijven.
  • AI-geleide studiesessies: AI Math Assistant helpt bij interactief SAT-examenvoorbereidingsmateriaal.
  • Conversies van handschrift naar tekst: Automatische transformatie van handgeschreven tekst in getypte notities.
  • Flitskaarten: Converteert notities naar op flashcards gebaseerde studiesets met gespreide herhaling.
  • PDF's bewerken en annoteren: Onderteken, markeer en annoteer eenvoudig PDF's.
  • Geluidsopname: synchroniseert audiofragmenten met getypte of handgeschreven notities.

Opvallende kenmerken:

  • Audiotranscriptie: biedt transcripties met tijdstempel, gesynchroniseerd met handgeschreven of getypte notities.
  • Conversies van handschrift naar tekst: De functie “Krabbelen” zet handgeschreven notities om in tekst.
  • Wiskundige conversie: Herkent handgeschreven wiskundige uitdrukkingen en transformeert deze.
  • Multi-noot: Maakt gelijktijdig werken aan twee noten in horizontale of verticale weergave mogelijk.
  • Herinneringen met Siri: Hiermee kunt u herinneringen instellen voor notities met behulp van Siri.

Hoewel beide apps beschikken over een uitgebreide reeks functies voor het maken van aantekeningen, lijkt GoodNotes voorop te lopen met zijn door AI aangedreven schrijfondersteuning en leermiddelen die studenten kunnen gebruiken voor examenvoorbereiding.

Kiezen tussen GoodNotes en Notability komt vaak neer op de tools die ze bieden, cruciaal voor uw plezierige ervaring met het maken van aantekeningen. Laten we dus eens kijken welke tools beide apps beschikbaar hebben.

GoodNotes-hulpmiddelen:

  • Penhulpmiddelen omvatten fontein, balpen en penseel met 12 kleurvarianten.
  • De markeerstifttool gaat achter notities aan zonder ze te dimmen.
  • Basis gumhulpmiddel waarmee u eenvoudig teksten en lijnen kunt verwijderen.
  • Extra tools zoals Zoom en Lasso verbeteren de functionaliteit.

Notabiliteitshulpmiddelen:

  • Twee pennen, een fontein, een balpen en een potlood.
  • Schuifregelaar voor het aanpassen van de slagbreedte.
  • Liniaal- en tape-tools (uniek voor Notability). Liniaal helpt bij het tekenen van rechte lijnen, terwijl tape helpt bij het blokkeren van secties voor gerichte studie.
  • De Lasso-tool maakt het selectief selecteren van items op een pagina mogelijk.

In deze categorie claimt Notability een kleine voorsprong dankzij de uitgebreide toolset die het maken van aantekeningen eenvoudiger en efficiënter maakt.

Gebruikersinterface: lay-out en navigatie

Zowel GoodNotes als Notability hebben gebruiksvriendelijke interfaces waar u zonder problemen doorheen kunt navigeren. Elk van de apps wordt geleverd met subtiele verschillen in hun lay-outinstellingen.

GoedeOpmerkingen:

Wanneer u GoodNotes opent, ziet u een strak, minimalistisch scherm waarin de nadruk wordt gelegd op de organisatie. Documenten worden weergegeven in lijst- of rasterindelingen en er wordt een zijbalk geopend als u op het GoodNotes-pictogram linksboven drukt.

Notabele:

Als u Notability opent, wordt aan de linkerkant een lijst met mappen weergegeven, met notities aan de rechterkant wanneer u een map selecteert. U kunt een raster- of lijstindeling kiezen en inklapbare schakelaars gebruiken voor de maporganisatie.

Als het om de lay-out gaat, neemt Notability het voortouw door gebruikers de mogelijkheid te bieden notities vooraf te bekijken vanaf het startscherm, wat een visueel voordeel oplevert. Het alfabetische volgordesysteem van GoodNotes belemmert enigszins het anderszins efficiënte ontwerp.

Navigatie

Efficiënte navigatie is cruciaal voor een naadloze gebruikerservaring, en beide apps bieden eenvoudige systemen.

GoedeOpmerkingen:

GoodNotes biedt eenvoudige navigatie met sorteeropties zoals “Naam,” “Datum,” “Type," en meer. De zoekbalk vergemakkelijkt snelle toegang tot specifieke notities, zelfs handgeschreven notities.

Notabele:

De navigatie van Notability is strak en geeft bij het openen onderwerpen in mappen weer. Gebruikers kunnen notities sorteren op naam, wijzigingsdatum of aanmaakdatum. Essentiële hulpmiddelen bevinden zich echter achter een betaalmuur.

Ondanks iets minder navigatiehulpmiddelen biedt GoodNotes ze allemaal in de gratis versie, waardoor het de voorkeurskeuze is voor naadloze navigatie.

In de strijd tussen GoodNotes en Notability om de gebruikersinterface en navigatie brengt elke app zijn sterke punten met zich mee. Notability blinkt uit in previews en lay-out van het startscherm, maar introduceert betaalmuurbeperkingen. Ondertussen biedt GoodNotes efficiënte navigatiehulpmiddelen, waardoor u een gebruiksvriendelijke ervaring krijgt zonder onnodige barrières.

Sjablonen

Sjablonen spelen een cruciale rol bij het op gang brengen van projecten en het vormgeven van de koers van uw ideeën. Zowel GoodNotes als Notability bieden basispaginasjablonen, maar de omvang van hun sjabloonbibliotheken en aanpassingsopties is verschillend.

GoodNotes heeft een uitgebreide bibliotheek met vooraf ontworpen sjablonen die tegemoetkomen aan uiteenlopende behoeften, waaronder lesnotities, projectplanning en journaling. Van eenvoudig gelinieerd papier tot ingewikkelde ontwerpen, GoodNotes bestrijkt een breed spectrum aan stijlen. De app stelt gebruikers ook in staat om hun eigen sjablonen te maken, wat flexibiliteit biedt voor specifieke notitievereisten of unieke lay-outs.

Notability biedt ook een reeks sjablonen, zij het met een bibliotheek die qua grootte mogelijk niet overeenkomt met GoodNotes. De sjablonen zijn ontworpen voor het maken van aantekeningen, tekenen, schetsen en meer, en tonen de bruikbaarheid voor verschillende situaties. Hoewel Notability enige aanpassing van de sjabloon toestaat, kan het zijn dat het de diversiteit en flexibiliteit mist die je in GoodNotes tegenkomt.

Aangepaste sjablooncreatie

Hoewel u in GoodNotes niet rechtstreeks aangepaste sjablonen kunt maken, kunt u een bestaande pagina wijzigen om als sjabloon te dienen. Bovendien maakt de app het importeren van aangepaste sjablonen in de bibliotheek mogelijk voor toekomstig gebruik.

Notability introduceert de Galerij-functie, waarmee gebruikers hun eigen sjablonen binnen de app kunnen maken. Deze functie verbetert de ervaring voor het aanpassen van sjablonen voor Notability-gebruikers.

Als het om sjablonen gaat, komt GoodNotes naar voren als winnaar vanwege zijn gevarieerde sjablonenbibliotheek en robuuste aanpassingsopties, die gebruikers een veelzijdige en op maat gemaakte notitie-ervaring bieden.

SchrijvenErvaring

De schrijfervaring is cruciaal bij het kiezen van een notitie-app, en zowel GoodNotes als Notability leveren topprestaties. Uw persoonlijke voorkeur zal grotendeels uw keuze tussen deze twee kanshebbers beïnvloeden.

GoedeOpmerkingen:

GoodNotes staat bekend om het nabootsen van het gevoel van traditioneel handschrift en blinkt uit in het leveren van een natuurlijke schrijfervaring, vooral aantrekkelijk voor mensen die de vloeibaarheid van pen en papier koesteren.

De app ondersteunt een breed scala aan penformaten, kleuren en stijlen en biedt een hoog aanpassingsniveau. De palmafwijzingsfunctie van GoodNotes maakt comfortabel schrijven mogelijk terwijl u uw hand op het scherm laat rusten, waardoor het geschikt is voor Apple Pencil- en peninvoer.

De app introduceert onder meer een indrukwekkende generatieve AI-tool als schrijfhulpmiddel, waarmee tekst wordt gegenereerd, spellingcontrole wordt uitgevoerd en fouten in uw unieke handschriftstijl worden gecorrigeerd. De nieuwste update, GoodNotes 6, suggereert zelfs woorden. Gebruikers hebben de flexibiliteit om de spellingcontrole en suggesties indien gewenst uit te schakelen.

Notabele:

Notability biedt een moeiteloze en responsieve schrijfervaring en biedt een verscheidenheid aan pen- en potloodopties om aan uw voorkeuren te voldoen. Een opvallende functie is de mogelijkheid om audio vast te leggen terwijl u aantekeningen maakt, en uw geschreven aantekeningen te synchroniseren met audio-opnamen – een waardevol bezit voor lezingen of vergaderingen.

Notability is geoptimaliseerd voor de Apple Pencil en andere stylussen en zorgt voor nauwkeurig en natuurlijk handschrift. De palmafwijzingstechnologie voorkomt dat er tijdens het schrijven onbedoelde markeringen op uw digitale papier komen.

Notability biedt ook een opmerkelijke handschrift-naar-tekst-functie met de “Scribble”-optie, die automatische transformaties garandeert. Deze functie ondersteunt 23 talen, waardoor de toegankelijkheid van de app wordt verbeterd.

Hoewel beide apps handschrift-naar-tekstconversies bieden, ondersteunt Notability een breder scala aan talen. GoodNotes onderscheidt zich echter door zijn geavanceerde generatieve AI-schrijfhulpmiddel, dat gepersonaliseerde tekstgeneratie, spellingcontrole en foutcorrectie biedt. GoodNotes zou de taalondersteuning kunnen verbeteren, maar de innovatieve AI-tool zorgt voor een overwinning in deze ronde.

Compatibiliteit en integraties

Zowel GoodNotes als Notability bieden online versies die u in uw webbrowser kunt gebruiken, desktopversies voor gebruik op uw computer en mobiele versies. Hoewel GoodNotes beschikbaar is voor iOS, Android, Windows en Mac, heeft Notability alleen apps voor iPad, Mac en iPhone, waardoor dit een voor de hand liggende beperking is voor Android-gebruikers.

Integraties spelen ook een cruciale rol bij het vormgeven van de gebruikerservaring van notitie-apps, en hier komt GoodNotes als winnaar naar voren.

GoedeOpmerkingen:

Ook al heeft het nu ook een Android-versie, GoodNotes is nog steeds vooral op maat gemaakt voor Apple-gebruikers. De app werkt naadloos samen met het hele Apple-ecosysteem.

De integratie met iCloud zorgt voor een soepele stroom van notitiesynchronisatie op alle Apple-apparaten en biedt u een betrouwbare en verbonden ervaring. De compatibiliteit strekt zich uit tot de Apple Pencil, waardoor nauwkeurig en vloeiend handschrift mogelijk is.

GoodNotes gaat echter verder dan dit door verschillende diensten voor het delen van bestanden en cloudopslag te ondersteunen, waaronder Google Drive en Dropbox. U kunt uw aantekeningen naar verschillende opslagfaciliteiten exporteren. Bovendien markeert de introductie van bètaversies voor Android en Windows de toewijding van GoodNotes om de compatibiliteit te verbreden en verder te gaan dan het Apple-ecosysteem.

Notabele:

Notability functioneert ook naadloos binnen de Apple-omgeving. Door gebruik te maken van iCloud voor efficiënte notitiesynchronisatie tussen Apple-apparaten, zorgt de app voor robuuste back-upmogelijkheden.

De compatibiliteit van de app strekt zich ook uit tot de Apple Pencil, waardoor dit de favoriete stylus voor gebruikers is. Notability vergemakkelijkt het importeren/exporteren en annoteren van PDF-bestanden verder, waardoor het compatibel wordt met andere diensten voor het delen van bestanden en cloudopslag.

Hoewel beide apps overeenkomsten vertonen wat betreft de integratie met verschillende tools en softwareprogramma's, neemt GoodNotes het voortouw door gebruikers toe te staan ​​een account aan te maken en de app op Android-apparaten te gebruiken.

Prijzen

Een laatste belangrijk aspect dat we moeten behandelen, is de prijsstelling.

GoedeOpmerkingen:

  • Gratis versie
  • Volledige versie beschikbaar voor iOS voor $ 9,99 per jaar of een eenmalige aankoop van $ 29,99
  • Volledige versie voor Android/WIndows voor $ 6,99 per jaar

GoodNotes hanteert een eenvoudige prijsstrategie die is afgestemd op Apple-gebruikers. De volledige versie van GoodNotes voor iOS biedt gebruikers de flexibiliteit van een eenmalige aankoop voor $ 29,99 of een jaarabonnement voor $ 9,99. Voor degenen die zich in het Windows- of Android-domein wagen, biedt GoodNotes een kosteneffectieve optie met een abonnement van $ 6,99 per jaar. Het beperkte abonnement is gratis, waardoor gebruikers essentiële functies kunnen verkennen zonder financiële verplichtingen.

Notabele:

  • Gratis versie
  • Plus-versie voor $ 14,99 per jaar

Notability presenteert een prijsmodel met één enkele betalingsoptie voor zijn premiumplan. Gebruikers die voor het Plus-abonnement kiezen, kunnen het jaarlijks voor $ 14,99 krijgen. Net als GoodNotes biedt Notability ook een gratis beperkt abonnement, waarmee gebruikers de kernfunctionaliteiten van de app kunnen ervaren zonder dat er kosten aan verbonden zijn.

Over het geheel genomen valt GoodNotes op als winnaar en biedt het een budgetvriendelijkere optie met iets lagere kosten in vergelijking met Notability.

GoodNotes versus Notability: welke app is het beste?

Kiezen tussen Notability en GoodNotes is een kwestie van smaak. GoodNotes schittert met AI-innovaties, waardoor het een wonder is om notities te maken. De gestroomlijnde interface van Notability zorgt voor een gestroomlijnde ervaring.

Onze winnaar is GoodNotes, geprezen om zijn geavanceerde AI, interactieve SAT-examenvoorbereidingsmaterialen en getimede flashcards. Het is het toppunt van uitmuntendheid in het maken van aantekeningen.

Notability beschikt over unieke functies, zoals wiskundeconversie, waardoor het een solide maar iets duurdere optie is.

Voordat u echter de ultieme keuze maakt, raden we u aan alle beste opties voor notitie-apps te bekijken.

gerelateerde berichten

  • Microsoft Editor versus grammatica: wat is beter en welke moet u gebruiken?
  • Google Keep versus Microsoft OneNote: wat is anders en wat is beter?
  • Wat is Uber One en is het de moeite waard?
  • Lightroom versus Photoshop: welke moet u gebruiken?
  • Bixby versus Google Assistant: wat is het verschil?
GoodNotes versus Notability: wat is beter? (2024)

FAQs

GoodNotes versus Notability: wat is beter? ›

With Notability, you can highlight important points, use the lasso tool to erase text easily and change the size of your text. So while Notability wins the trophy for editing tools, Goodnotes has an edge with its AI writing capabilities.

Which is best, Notability or GoodNotes? ›

Notability can create templates from pretty much any page in your PDF or notebook. Goodnotes can only copy the template of the current page. It has its place. But Notability saves templates you create to the app's library, and that makes the app one of the best for building a collection of custom templates.

What are the disadvantages of Notability? ›

It's possible that users of other platforms won't have access to all of the app's features. Lack of real-time collaboration tools makes it less ideal for collaborative work than some other note-taking apps, which is another possible downside.

What are the disadvantages of GoodNotes? ›

It can't sync across different device types yet.

Want to use GoodNotes on both your Apple and Windows or Android devices? Sorry, but you can't sync your notes between them right now. So, if you use multiple types of devices, this might be a letdown.

Is GoodNotes good for college? ›

Goodnotes is one of the most popular note-taking apps for handwritten notes on the iPad — especially amongst students. With GoodNotes you can: Take handwritten notes and search them afterwards. Annotate your PDF or PowerPoint lecture slides or articles.

Is there any app better than GoodNotes? ›

The best overall GoodNotes alternative is Notion. Other similar apps like GoodNotes are Microsoft OneNote, NoteLedge, Evernote, and Notability. GoodNotes alternatives can be found in Note-Taking Software but may also be in Knowledge Base Software or Markup Software.

Is Notability the best note-taking app? ›

Notability is a great all-around app; it is not just for taking handwritten notes, it can capture almost anything as well as be used for reviewing and annotating PDF documents. It is a bit of a Swiss army knife for iPad productivity.

Why do people use Notability? ›

Notability is a full-featured note-taking app for iOS that helps students take notes they'll want to review, revisit, and actively use. If there's a chart in the textbook they want to reference quickly, they can snap a picture and add it to their notes.

Will I lose my notes if I delete Notability? ›

Notability is an iPad app that is used for note taking and assignments in class. Sometimes, you will need to remove and redownload Notability if there is a problem with the app or the device. This can cause you to lose all of your saved notes if they are not backed up properly.

Is Notability unlimited notes? ›

If you're using the free version of the app, you will be given an editing allowance each month. You can track the status of your remaining edits in the settings menu, and at any point can choose to subscribe to unlock unlimited editing.

Why does GoodNotes crash so much? ›

If you're working on documents that have a large number of pages/strokes or that were created from large PDFs (e.g. planners, medical textbooks), and notice the app having some difficulty rendering them, those documents can be causing memory errors that might lead to random crashes.

Why is GoodNotes better than OneNote? ›

GoodNotes allows users to organize notebooks, folders, and pages in a hierarchical structure. OneNote, with its notebook-section-page hierarchy, provides a similar organizational framework. The difference lies in the implementation and the ease with which users can navigate and locate their notes.

Does GoodNotes change your handwriting? ›

Please note that Goodnotes will use AI to generate and match your handwriting style based on the handwriting on the page you are working on.

What is GoodNotes best for? ›

Created by Time Base Technology Limited in 2011, Goodnotes was designed to replace paper and pen with a robust digital notetaking experience. It has consistently remained one of the top-ranked apps on the Apple App Store and even won the Apple iPad App of the Year Award in 2022.

What is the best iPad for college notes? ›

iPad mini (6th gen, 2021): Best for Note-Taking and Reading

The result is a compact but powerful device that doesn't feel too small. We think this screen size is perfect for reading books or taking notes (especially with an Apple Pencil), so it may well be ideal if that's how you intend to use your iPad.

Is Notability good for university? ›

I was drawn to Notability, instead of other note taking apps, because of how intuitive it is. A lot of drawing apps are overwhelming and feel like a hassle to learn how to use. Notability is straightforward. I've been using it for years now and I have over 950 notes in my library!

Can Notability convert handwriting to text? ›

Circle the ink you want to convert and tap inside the box. Select Convert. Select Text and your handwriting will instantly be converted into text. Select Math and handwritten equations will be converted into hi-res scalable images.

Is Notability a one-time payment? ›

Limited free plan available; $9.99/year subscription or $29.99 one-time purchase from the App Store for the full version.

Is Goodnotes best for iPad? ›

What are the best note-taking apps for iPad? GoodNotes won Apple's 2022 best iPad app of the year award. OneNote, Notability, and Noteshelf are also well-reviewed note-taking apps.

Does Goodnotes or Notability take up more storage? ›

Storage: Notability vs GoodNotes
FeatureNotabilityGoodNotes
App size258.9 MB149.4 MB
Number of Notebooks40230
Documents & Data size463.6 MB694.2MB

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 6302

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.